Dit doen wij

Uitspraak spoedprocedure POV en ZLTO

Geplaatst: 22-01-2020

Woensdag 22 januari heeft de rechtbank een uitspraak gedaan in de spoedprocedure die de POV en ZLTO, ondersteund door van Van Dun Advies en Geling Advies, hebben aangespannen tegen de provincie. Hierin eisten zij dat de Brabantse deadlines voorlopig geschorst worden.

De rechtbank heeft de eis helaas afgewezen, en laat het voorlopig aan de politiek over. Gedeputeerde Staten hebben ondertussen namelijk al aan Provinciale Staten (PS) voorgesteld om de deadline op te schuiven van 1 april 2020 naar 1 januari 2021. De verwachting is dat hier tijdens de vergadering van 14 februari een besluit over wordt genomen.

Mocht PS niet akkoord gaan met het opschuiven van de deadline, dan is de rechtbank bereid om alsnog een inhoudelijk oordeel geven.

 

Procedure tegen Brabants Veehouderijbeleid

Op 31 januari aanstaande is de zitting in de procedure tegen de Brabantse Interim Omgevingsverordening, ofwel de versnelde verduurzaming veehouderij. De POV en ZLTO willen dat de rechtbank deze van tafel veegt.

 

Meer informatie

Via onze nieuwsberichten houden wij u op de hoogte  over deze ontwikkelingen rondom het Brabantse veehouderijbeleid en de lopende procedures.

Heeft u vragen naar aanleiding van de provinciale plannen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Ulicoten), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met uw vaste adviseur.

 

Nieuws overzicht