Dit doen wij

Opnieuw uitstel Omgevingswet

Geplaatst: 03-06-2021

De invoering van de Omgevingswet is opnieuw met een half jaar uitgesteld. De wet moet nu op 1 juli 2022 in werking treden.

De reden voor het uitstel is dat er meer tijd nodig om de benodigde ICT-systemen op orde te krijgen. Ook zijn nog niet alle organisaties die met de nieuwe wet aan de slag moeten, zoals provincies en gemeenten, voldoende voorbereid.

Oorspronkelijk stond de invoeringsdatum op 1 januari 2021. Deze werd eerder al uitgesteld naar 1 januari 2022.

 

Vertraging ruimtelijke procedures

De Omgevingswet voegt tientallen wetten en honderden regelingen over onze leefomgeving samen. Hiermee moet het beleid op het gebied van de ruimtelijke ordening uiteindelijk vereenvoudigd worden en krijgen gemeenten meer invloed. 

De invoering van de Omgevingswet kan echter voor veel vertraging zorgen in bestemmingsplanprocedures. Heeft u concrete plannen? Breng deze dan nog vóór de invoering van de wet in procedure. Hierover leest u meer in ons eerdere nieuwsbericht over de Omgevingswet.

 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van de geplande invoering van de Omgevingswet? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Gilze), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met uw vaste adviseur. De mobiele telefoonnummers van onze adviseurs vindt u op onze website.

 

Nieuws overzicht